Η περιοχή που βρίσκεται το συγκρότημα των δωματίων μας προσφέρεται και για άλλες μορφές τουρισμού, όπως περιπατητικό ή και θρησκευτικό.
Για τους περιπάτους σας λοιπόν, υπάρχουν παραδοσιακά πλακόστρωτα μονοπάτια, τα οποία σας οδηγούν σε πανέμορφες γωνιές του νησιού.
Από την παραλία του Γλυφού ξεκινά μονοπάτι το οποίο ύστερα από μία σύντομη διαδρομή σας οδηγεί στην παραλία του Αποκοφτού και στη συνέχεια στην εκκλησιά της Χρυσοπηγής. Η εκκλησία της Χρυσοπηγής – σήμα κατατεθέν του νησιού -  πολιούχος της Σίφνου, είναι χτισμένη πάνω σε μία, αποκομμένη από τη στεριά, βραχώδη νησίδα και πανηγυρίζει στην εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου (50 ημέρες μετά το Πάσχα). Στο μέσο της παραπάνω διαδρομής θα συναντήσουμε ερείπια από εγκαταστάσεις εξόρυξης και φόρτωσης μεταλλεύματος σε πλοία (Μεταλλεία), τα οποία ξεκινούν πάνω από το λόφο, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη (πανηγυρίζει στις 29 Αυγούστου) με μαγευτική θέα σε όλα τα γύρω νησιά και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στο μικρό λιμανάκι του Φάρου, με τα καΐκια και τις βάρκες των ψαράδων, υπάρχει μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου Γρηγορίου.
Από την παραλία του Φάρου, επίσης, ξεκινάει μονοπάτι το οποίο, μετά από αρκετή διαδρομή, καταλήγει στα χωριά των Εξαμπέλων και του Κάστρου. Το μονοπάτι στην αρχή του έχει και αυτό ένα μικρό εξωκλήσι αφιερωμένο στον άγιο των θαλασσινών, τον Άγιο Νικόλαο.
Ακριβώς δίπλα στην παραλία της Φασολούς, ακολουθώντας ένα μικρό χωμάτινο δρόμο, φτάνουμε στο Μοναστήρι του Σταυρού του Φάρου, που εορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου, παράπλευρα στο οποίο βρίσκεται και φάρος για τη ναυσιπλοΐα, από όπου και η ονομασία της περιοχής. Και από εδώ η θέα προς τα γύρω νησιά αλλά και το βράχο της Χρυσοπηγής είναι μαγευτική.Για όλα τα παραπάνω μπορείτε να δείτε και τον παρακάτω χάρτη.